Áčku vyšel vstup do sezóny na jedničku!

Áčko odkázalo navázat na výkon z generálky s Přibyslaví a zvládlo třaskavé derby na horké půdě na Moravci.

Moravec – Radešínská Svratka 0:4 (0:3)

11. Mužátko, 28. Němeček, 39. Pekárek, 56. Drdla

Sestava: Chrást P. – Šacl M., Jinek (48. Smejkal), Drdla, Janů – Josífek (67. Chrást J.), Němeček (59. Starý), Šacl V., Mužátko (75. Buřval), Pekárek (83. Gabriel) – Plhal

Hned v úvodu se do šance tlačil Pekárek, ale zblízka nastřelil domácího gólmana. V 11. minutě propadl dlouhý Jinkův nákop až k Mužátkovi, který povedeným lobem přes Pokorného otevřel skóre – 0:1. Domácí hráli jednoduše a spoléhali na dlouhé auty a rohové kopy, po nichž se sice dostávali do zakončení, ale ve většině případů netrefili bránu. Ve 28. minutě využil zaváhání domácích ve středu pole Němeček, vybojoval míč a povedenou ránou zvýšil vedení hostů – 0:2. Ve 39. minutě se po hlavičce Plhala prosadil důrazný Pekárek – 0:3. Skórovat mohl i Plhal, ale v první šanci trefil Pokorného a ve druhé mířil mimo domácí svatyni.

Domácí do druhého dějství vlétli, ale větší šanci si nevytvořili a jejich tlak postupem času opadal. V 56. minutě pak akci po levém kraji hřiště zakončil střelou na přední tyč Drdla a bylo definitivně rozhodnuto – 0:4. Poté mohl snížit rychlonohý Svoboda, ale Patrik Chrást skvěle zakročil. Závěr zápasu se odehrával pod taktovkou hostů, kteří výborně drželi míč. Chyběla jim však přesnější finální přihrávka a další branku už nepřidali.

Josef Novák (asistent trenéra):

Do puntíku jsme splnili to, co jsme chtěli hrát. Vysocí domácí nás zlobili jen po rohových kopech a autech. Dobře jsme drželi míč a tentokrát jsme si vedli velmi dobře i v koncovce, což utkání rozhodlo.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.