Áčko vydřelo bod v Herálci

Ač hráli hosté celý druhý poločas v deseti, tak dokázali srovnat a z horké půdy vezou cenný bod. Radešínka však přišla o dva hráče.

Herálec – Radešínská Svratka 1:1 (1:0)

30. Boháč – 52. Kovář (vlastní)

Sestava: Petr – Smejkal (46. Chrást J.), Starý, Drdla, Janů – Josífek, Šacl M., Šacl V., Mužátko (80. Kamarád), Pekárek (88. Jinek) – Plhal (67. Gabriel)

Domácí se v úvodu snažili dostat Radešínku pod tlak, ale rezultovalo z toho jen několik rohových kopů, které hosté s přehledem odvrátili. Hosté se snažili hrozit protiútoky, ale ty několikrát zastavil ostříží zrak asistenta sudího Grubera. Ve 30. minutě se po centru z pravé strany hlavou prosadil Boháč – 1:0. Hosté se zlobili, protože centru předcházel jasný faul u postranní čáry, ale faul se překvapivě nepískal. Srovnat mohl Josífek, který vystihl rozehrávku domácích, ale míč do branky nedoputoval. Vlnu emocí rozpoutal brutální faul Kováře, který ve 45. minutě zajel oběma nohama kolíky napřed do Smejkala. K překvapení všech viděl Kovář jen žlutou kartu. To neunesl Josífek a za kritiku sudího bez sprostých slov nečekaně uviděl z rukou sudího Šimka červenou kartu. Radek Smejkal byl odvezen RZS a rentgen ukázal naštípnutou holenní kost. Podzim pro něj tak nejspíš skončil.

V úvodu druhé půle nabídl šanci domácím Drdla, ale herálecký útočník rozezvučel pouze tyč za Petrem. V 52. minutě se po faulu na Plhala postavil k přímému volnému kopu Vojtěch Šacl a jeho centr napálil do své sítě neomylně Kovář – 1:1. Domácími inkasovaná branka otřásla a jejich hra se rozpadla. Hosté naopak i v deseti odvážně napadali a domácí beci pod tlakem často chybně rozehrávali. Nepřesný sudí Šimek navíc na ploše rozehrál karetní mariáš, a tak si diváci mnoho fotbalové krásy neužili. Ve druhém poločase se žlutilo hned osmkrát. Není tak divu, že už žádná další branka nepadla.

Jaroslav Šoustar (trenér): Nemám sílu komentovat to, co se na hřišti dělo. Těší mě, že to kluci nezabalili a i v deseti ve druhé půli vyrovnali. Mrzí mě ztráta dvou hráčů.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.