Dorost rozebral Moravské Budějovice

Dorost navázal na výkon z Předína a zostudil Moravské Budějovice.

dorost: RS – Moravské Budějovice 12:1 (7:0)

9., 31., 48 a 79. Vopršal, 13. Dvořák, 23., 26., 35., 42. a 82. Novotný , 53. Malý, 81. Blaha – 65. Fedra

Sestava: Sklenář – Blaha, Malý, Skryja V. (46. Petrle), Dostál – Máček, Šoustar P. (56. Lacina), Pulkrábek, Dvořák (46. Staněk) – Vopršal, Novotný

Naši dorostenci hostili v 6. kole tým z Moravských Budějovic a chtěli navázat na první letošní zisk bodů a skvělý výkon z Předína, díky němuž se odpoutali od posledního místa tabulky I. třídy skupiny B. Soupeř k tomu byl více než příhodný, neboť i Moravské Budějovice body sbírají velmi těžko.

Utkání se sice papírově odehrávalo na domácím hřišti, netradičně ale v Bohdalci, a to kvůli instalaci závlahového systému v Radešínské Svratce. Domácím hráčům to však nedělalo žádnou potíž a už od začátku zápasu bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec. Radešínka soupeře jasně přehrávala, a i když své úvodní šance Kuba Novotný s Petrem Vopršalem neproměnili, jak se později ukázalo, teprve si kalibrovali svá mířidla. V 9. minutě totiž nastartoval kanonádu právě letní akvizice z Vrchoviny, Petr Vopršal, a všem bylo jasné, že to nebude gól poslední. Do poločasu se totiž naši dorostenci radovali ještě šestkrát – jednou Lukáš Dvořák, jednou opět Petr Vopršal a čtyři góly stihl během prvních 45 minut vsítit Kuba Novotný. Hosté byli na ručník a jejich rozpoložení zcela jistě nevylepšilo nucené odstoupení hostujícího hráče ze zdravotních důvodů už během první poloviny zápasu. Nebyl by to takový problém, kdyby hosté nepřijeli pouze v jedenácti lidech.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran, kdy dostali prostor střídající hráči. Další góly zaznamenali nezastavitelní Petr Vopršal a Kuba Novotný a završili svůj střelecký účet na 4, respektive 5 gólech. Trefili se ale i sváteční střelci, konkrétně stoper Jarda Malý a obránce Martin Blaha. Čestný gól hostů přeci jen zaznamenal Ondřej Fedra po ojedinělém zmatku v domácí obraně. Výsledek se sice může zdát krutý, naprosto však odpovídá průběhu celého zápasu.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.