Žďárská rezerva nadělila Radešínce kanára

Radešínské Svratce se na žďárské půdě nedařilo a jednoznačně prohrála. Domácí nastoupili ve velice silné sestavě a na hřišti to bylo znát.

Žďár nad Sázavou B – Radešínská Svratka 6:0 (3:0)

65. a 87. Libor Sláma, 37. Z.Peňáz (PK), 39.Henzl, 41.Kovář, 69.Janů

Sestava: Chrást P. – Skryja M. (46. Skryja V.), Smejkal, Drdla, Janů – Josífek, Šacl M., Starý, Mužátko (73. Novotný), Gabriel – Pekárek

Hostům se první poločas vůbec nevydařil a jen díky brankářovi Chrástovi trval bezbrankový stav až do 37. minuty. To dostal míč za obranu Henzl. Hosté se oprávněně dožadovali ofsajdu, ale Henzl byl faulován a kopala se penalta, kterou proměnil Z.Peňáz – 1:0. Chvíli na to si ve vápně přiťukl míč rukou Henzl a rozvlnil síť. I tentokrát zůstala píšťalka němá – 2:0. Poté napřáhl ke střele Kovář a vymetl šibenici – 3:0. V závěru prvního poločasu se na víc hostům zranil M.Skryja a musel střídat.

Začátek druhého poločasu patřil hostům, kteří začali být nebezpeční. Sáblíka dvakrát protáhl Janů a Pekárkovu střelu na zadní tyč zblokovala domácí obrana. V 65. minutě udeřili znovu domácí. Kovář ve vzduchu smetl Šacla, který zůstal otřesený ležet na zemi, hra překvapivě pokračovala a po centru z levé strany skóroval L.Sláma – 4:0. Hned na to přízemní střelou navýšil vedení domácích Janů – 5:0. Poté mohli skórovat hosté, ale Gabriel z malého vápna přestřelil. V 87. minutě se podruhé v zápase prosadil L.Sláma, tentokrát po ostrém šlapáku na Pekárka – 6:0. Více už toho zápas nenabídl.

Fotogalerie Zdeňka Smejkala ZDE.

Libor Skryja (zaskakující trenér): Domácí byli lepším týmem, ale asi ne o šest branek, přičemž čtyři z nich byli diskutabilní. První poločas se nám nepovedl, po přestávce to bylo lepší, ale branku jsme nedali.

V prvním jarním zápase se nedařilo dorostu, který prohrál s Rozsochami 1:3 (0:2). Jedinou branku domácích vstřelil V.Skryja.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.