Áčko zdolalo Nové Syrovice

Radešínka sehrála utkání dvou poločasů. Výborný výkon v prvním dějství vystřídal špatný v druhém poločase.

RS – Nové Syrovice 2:1 (2:0)

16. Plhal, 22. Pekárek – 66. Svoboda 

Sestava: Chrást P. – Chrást J., Smejkal, Drdla, Janů – Gabriel (46. Josífek), Starý, Skryja V., Šacl M. (76. Marek) – Pekárek (57. Jinek), Plhal (81. Novotný)

Domácí na soupeře vlétli a rezultovaly z toho hned tři šance pro Michala Šacla, ale ten střelecké kopačky neobul. V 16. minutě si pohrál s bekem Plhal a tváří v tvář brankáři hostí Novákovi si věděl rady – 1:0. O šest minut později Plhal obešel protihráče, našel Pekárka a ten se nemýlil – 2:0. Domácí byli lepší, měli i další šance, ale trápili se v koncovce. Poločasová pauza se kvůli průtrži mračen protáhla, jelikož zmizely všechny čáry a hřiště se muselo znovu nalajnovat.

Po přestávce se sám na Nováka řítil Plhal, ale trefil jej jen do náruče. Postupem času se začala hra vyrovnávat, když zlobil hlavně útočník Sosnar. V 66. minutě hosté zahrávali rohový kop, na malém vápně zůstal neobsazený Svoboda a snížil – 2:1. Domácími inkasovaná branka otřásla a až do konce se báli o tři body, když několikrát zakročil výborně chytající Patrik Chrást. Radešínku mohl uklidnit střídající Novotný, ale své sólo zakončil střelou vedle brány.

Pavel Kříž (trenér RS):

Vypadalo to na zcela jednoznačný zápas. ale zahodili jsme spoustu šancí. Po snížení soupeře jsme hráli v křeči a můžeme děkovat jen Patrikovi Chrástovi, že soupeře několikrát vychytal. První poločas byl super, ale během druhého jsem zestárl snad o deset let.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.