Áčko derby nezvládlo

Derby s rezervou SFK Vrchovina přineslo domácím krutý výsledek.

RS „A“ – SFK Vrchovina „B“ 1:5 (1:2)

43. Plhal – 16. a 59. Šmída M., 20. Polnický (PK), 49. Slavíček, 88. vlastní

Sestava: Chrást P. – Gabriel, Plhal, Starý (61. Marek), Janů (68. Kaštánek) – Josífek (72. Skryja V.), Šacl M., Šacl V., Mužátko (76. Šoustar M.), Pekárek – Jinek (57. Dvořák)

Domácí znovu nastoupili v okleštěné sestavě, když se museli obejít bez J. Chrásta, Smejkala, Drdly a Kamaráda. Hosté od začátku drželi míč, ale do šancí se v úvodu zápasu nedostávali. Jako první naopak zahrozili domácí, ale Mužátko z hranice velkého vápna bránu netrefil. Hostům pomohli chyby domácích. V 16. minutě zaspala levá strana domácí defenzivy a Vojtěch Veselý našel stříleným centrem Šmídu, který míč dopravil do odkryté brány – 0:1. O čtyři minuty později si míč kolem brankáře domácích píchl Šmída a byl faulován. Penaltu proměnil Polnický – 0:2. Poté mohl zvýšit vedení hostů Polnický, ale jeho technická střela skončila na břevně. V závěru první půle začali vystrkovat růžky i domácí. Pekárkův pas z levé strany nikoho před bránou nenašel. Poté Jinek vysunul Pekárka, ale jeho lob Skryja vytěsnil na roh. Z něj domácí skórovali, když Josífek našel Plhala – 1:2.

Rozhodnutí přinesl úvod druhého poločasu. Mužátko vyslal do sóla Jinka, ale Skryja jeho střelu vytěsnil. Míče se zmocnil stoper Jiří Veselý a dlouhým nákopem poslal do úniku Slavíčka, který pálil přesně k tyči – 1:3. Domácím se v této situaci navíc zranil Starý, který posléze musel střídat. Po hodině hry se z druhé branky radoval Šmída, když pohotově dorazil vyražený míč od brankáře domácích – 1:4. Kalich hořkosti si domácí vypili do dna v 88. minutě, kdy si po akci z levé strany vstřelil vlastní branku Kaštánek – 1:5.

Jaroslav Šoustar (trenér): Byl to pro nás hodně smolný zápas. Výsledek sice vypadá hrůzostrašně, ale herně to bylo vyrovnané utkání. Zlomily nás okamžiky na začátku druhé půle, kdy jsme místo vyrovnání inkasovali třetí branku. Hosté hráli výborně, ale utkání rozhodně mohlo být dramatičtější.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.