Áčko generálku zvládlo

Áčko si k generálce pozvalo soupeře z druhé skupiny 1.A třídy. Mírovka skončila v loňské nedohrané sezóně na třetím místě, a tak se čekala kvalitní prověrka před prvním soutěžním zápasem.

Radešínská Svratka – Mírovka 5:2 (1:1)

2x Pekárek, Josífek, Plhal, Pulkrábek

Sestava: Chrást P. (46. Petr) – Smejkal (60. Chrást J.), Drdla, Starý, Janů – Josífek (60. Skryja V.) – Šoustar (75. Pulkrábek), Šacl M., Jinek (75. Chalupa), Pekárek – Plhal

Domácím znovu chvíli trvalo než se dostali do hry a hosté je potrestali hned v úvodu zápasu, kdy byli důslednější a dorazili do odkryté branky míč vyražený domácím gólmanem – 0:1. Po patnácti minutách se hra srovnala a domácí celek získával postupně navrch. To vyústilo v penaltu po ruce ve vápně hostů. Tu sice Šacl zahodil, ale Pekárek se nejrychleji zorientoval a s pomocí teče hostujícího beka dostal míč do sítě – 1:1.

V úvodu druhé půle znovu tahali za delší konec hosté a po pokutovém kopu se dostali do vedení – 1:2. Po hodině hry domácí svého soupeře přimáčkli a konečně začali být i produktivní. Nejprve se Josífek s Plhalem vyhnuli ofsajdové pasti a postupovali sami na brankáře hostí. Vše na sebe vzal Josífek a srovnal – 2:2. Poté našel Chrást Pekárka a ten nekompromisně zavěsil pod břevno – 3:2. Chvíli na to aktivní Janů našel pěkným centrem Plhala a ten se z prostoru penalty nemýlil – 4:2. Branky se v závěru dočkal i mladíček Pulkrábek, kterého našel Plhal – 5:2.

V předzápase zdolali dorostenci Poličku poměrem 4:1.

Áčko jede v prvním kole do Koutů, kde se hraje v neděli 9. srpna v 16:30. Jede se auty po vlastní ose.

Martin Mužátko (trenér): Až na úvody obou poločasů jsem spokojený. Ukázalo se, že když hrajeme, co si řekneme, tak dokážeme soupeře přehrát. Potěšila i zlepšená produktivita ve druhém poločase, protože v tom prvním jsme dost šancí zahodili. Hosté hráli sympaticky, účelně a neustále hrozili.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.