Radešínka nezvládla první poločas a jasně padla

Domácí v první půli chybovali a hosté je trestali. Ani snaha domácích po přestávce už nemohla nic změnit.

Radešínská Svratka – Želetava 1:5 (0:5)

 74. Pekárek – 7. a 27. (pen)Vladeka, 15. a 43. Čurda Vojtěch, 36. Vrbka M.

Sestava: Chrást P. – Smejkal, Drdla (46. Pulkrábek), Janů, Dvořák L. (73. Chrást J.) – Novotný, Skryja V., Šacl M., Jinek (63. Šoustar), Pekárek – Plhal (68. Buřval)

Domácí zažili první poločas hrůzy, ke kterému přispěli vlastními chybami. Už v 5. minutě domácí gólman zaspal při výběhu, ale své zaváhání napravil a Michala Vrbku vychytal. Chvíli na to mohli otevřít skóre domácí, ale Novotný parádní Pekárkovu akci v branku nepřetavil. Poté domácí neodkopli míč do bezpečí a sraženou střelu uklidil z úhlu do sítě Vladeka – 0:1. V 15. minutě hosté podnikli rychlý brejk, Drdla neodvrátil přihrávku na Čurdu a ten střelou na zadní zvýšil – 0:2. Poté vyslal Skryja do sóla Novotného, ale ten trefil jen Tománka. Na druhé straně se za obranu dostal po povedené kombinaci Šácha, byl faulován a penaltu proměnil Vladeka – 0:3. V 36. minutě dostal prostor Michal Vrbka a napálil z hranice vápna míč pod Chrástovo břevno – 0:4. Chvíli na to hlavičkoval domácí Plhal do spojnice břevna a tyče. Dílo dokonali hosté v závěru prvního poločasu, kdy po rychlém brejku vsítil pátou branku Čurda – 0:5.

Hosté po pauze polevili a domácí se po bouři v kabině zvedli. Své šance však zahazovali. Plhalovo střela byla zblokována a ten samý hráč mířil v solidní pozici nad bránu. Poté napřáhl k bombě Pekárek, ale jen vyprášil Tománkovy rukavice. V 74. minutě se domácí dočkali snížení, když se střelou na zadní trefil aktivní Pekárek – 5:1. Domácí mohli přidat i další branky, ale byli nepřesní. Pulkrábek protáhl gólmana z přímého volného kopu a z následného rohu domácí nedotlačili míč za čáru. Poté měl tutovku Buřval, ale v jasné šanci minul branku. Jednu šanci měli i hosté, ale po standardce trefili hlavou jen tyč. Tečku za utkáním udělal Pekárek, který trefil symbolicky tyč.

Martin Mužátko (trenér): Stejný průběh zápasu jako v Koutech. Děláme tragické individuální chyby, které soupeř trestá. My naše šance spolehlivě zahazujeme. Druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý a mohl by to být odrazový můstek do dalších těžkých zápasů.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.