Áčko ve slepené sestavě padlo v Budějovicích

Áčko šlo v Moravských Budějovicích do vedení, ale po přestávce zaspalo a nechalo soupeře skóre otočit. Závěrečný tlak už k bodu nevedl.

Moravské Budějovice – Radešínská Svratka 2:1 (0:1)

55. Neubauer, 57. Svoboda – 6. Lhoták

Sestava: Chrást – Drdla, Skryja, Janů, Dvořák – Starý – Máček (56. Rous), Blaha, Pulkrábek, Staněk (70. Kříž) – Lhoták

Hned v 6. minutě vybojoval na půli soupeře míč Pulkrábek, předložil jej Lhotákovi a ten střelou na přední tyč otevřel skóre – 0:1. V 17. minutě napálil Kyzlink z hranice velkého vápna skákavý míč, ale mířil nad bránu. Na druhé straně měl šanci Pulkrábek, ale gólman Novák své zaváhání při rozehrávce napravil. Poté zakombinovali Pulkrábek se Lhotákem, ale prvně jmenovaný bránu netrefil. Domácí zkoušeli střílet ze střední vzdálenosti, ale Horecký i Premar mířil vedle tyčí hostující brány.

Hosté zaspali vstup do druhé půle a domácí si začali tvořit i šance. Ve 47. minutě mířil Horecký z přímého kopu těsně vedle tyče. Hned na to vychytal Svobodu Chrást. V 55. minutě už se skóre měnilo, když si centr z pravé strany našel Neubauer a srovnal – 1:1. Dvě minuty na to hosté zbytečně ztratili míč, Kyzlink přihrál domácímu kanonýrovi Svobodovi a ten rozvlnil síť – 2:1. Za dalších deset minut mohl Svoboda domácí uklidnit, ale svoji šanci zahodil. V 71. minutě Pulkrábek vyslal kolmicí do sóla benjamínka Kříže, ale ten svůj debut gólem neozdobil. Hned na to po Lhotákově centru trefil Pulkrábek hlavou břevno. Lhoták zase mířil nad bránu po centru Blahy. V 79. minutě mířil Horecký do boční sítě. V 83. minutě prošel zleva do vápna Lhoták, ale on ani Kříž míč za Nováka nedostali. V závěru si už domácí zkušeně tři body pohlídali.

Martin Mužátko (trenér): Tři hráči základní sestavy nám chyběli více než jsem si připouštěl. Začátek nám vyšel, ale po dvaceti minutách jsme domácí nechali hrát. To pokračovalo i po přestávce, a to už domácí měli i šance a bylo jen otázkou času, kdy srovnají. Nakonec jsme dostali v rychlém sledu dva góly. Od 70. minuty jsme byli lepší, ale vyrovnávací branku se nám nepodařilo vstřelit.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.