Áčko loupilo v Polné

Áčko se silného soupeře nezaleklo a po parádním výkonu slaví právem tři cenné body.

Polná B – Radešínská Svratka 0:2 (0:1)

38. Lhoták, 77. Dvořák

Sestava: Sklenář – Blaha, Skryja, Janů, Dvořák – Starý – Liška (78. Vrbas), Rous, Požár, Máček (60. Blaha) – Lhoták

Od začátku zápasu se hrál svižný fotbal. Hosté se snažili držet míč, domácí spoléhali na jednoduchou hru a individuální kvalitu Bělorusa Kazloua a střelce Tomáše Čalouda. Hned v úvodu našel Máček Lhotáka, ale ten z rohu malého vápna skákavý míč poslal nad bránu. Po čtvrt hodině hry střílel Tomáš Čaloud, ale jeho střela na přední tyč šla mimo. Ve 24. minutě po rychlém brejku a pasu Lišky Máček z úhlu narazil na Skočdopoleho. Ve 38. minutě domácí propadli ve středu pole, Požár vyslal do brejku Lhotáka, který obešel domácího brankáře a otevřel skóre – 0:1. Konec poločasu více vzruchu nepřinesl.

Po přestávce se domácí snažili, ale díky pevné obraně hostů se vůbec nedokázali dostat do hry a jejich pokusy často končili za postranní čárou. V 77. minutě zahrával Rous rohový kop a Dvořák jej přetavil v branku hlavičkou do protipohybu domácího brankáře – 0:2. V závěru ještě střílel z přímého volného kopu Skryja a vyražený míč trefil Lhoták pouze do břevna.

Martin Mužátko: Bez čtyř členů základní sestavy panovaly před zápasem drobné obavy, ale změny naší hře neuškodili a podali jsme nejlepší podzimní výkon. Domácí jsme po přestávce do ničeho nepustil a takticky jsme zápas zvládli na jedničku. Klukům patří velká pochvala.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.