Áčko veze výhru z Počítek

Radešínská Svratka se stala prvním celkem, který odvezl tři body z Počítek.

Počítky – Radešínská Svratka 2:3 (1:1)

44. Starý (vl.), 70. Žalud – 39. Požár, 71. Lhoták, 76. Liška

Sestava: Chrást – Blaha, Skryja, Janů – Máček (54. Liška), Rous, Starý, Dvořák (74. Staněk) – Požár – Jinek (81. Vrbas), Lhoták

V 7. minutě si z levé strany navedl míč do středu Žalud, ale střílel vedle. Na druhé straně ránu Janů kontroloval Hořínek. V 9. minutě si vylámal na Chrástovi zuby Kuřítko, jehož tečovaná střela skončila v rukavicích brankáře hostů. Poté centroval Dvořák, který našel Požára, ale ten zakončil slabě. Následně se před Chrástem zjevil Žalud, ale centr z pravé strany vůbec netrefil. V 39. minutě napřáhl za hranicí velkého vápna po pěkné kombinaci Požár a jeho slabá střela překvapivě propadla za Hořínka – 0:1. Domácí stihli do přestávky srovnat. Dlouhé autové vhazování líznul Starý a míč zapadl do sítě – 1:1.

Hosté po přestávce zabrali a soupeře zatlačili. Nejdříve po Lhotákově akci nedostali míč do sítě Máček s Jinkem. Hned na to pálil z vápna Požár, ale Hořínek se tentokrát vyznamenal. Dvakrát zkoušel štěstí Jinek, ale poprvé byla jeho střela zblokována a poté narazil na Hořínka. V 70. minutě tak přišel trest. Osamocený Žalud dostal na středu pole hodně prostoru a nadvakrát poslal domácí do vedení – 2:1. Hosté nesložili zbraně a rychle vyrovnali. Jinek poslal do sóla Lhotáka, který nekompromisně srovnal – 2:2. Domácí mohli jít znovu do vedení, ale Vavřínkovu střelu k tyči vyškrábl Chrást na rohový kop. Na druhé straně si našel Skryjův centr Liška a jeho hlavička skončila v síti – 2:3. Liška mohl přidat i další gól, ale trefil jen obránce na brankové čáře. Podobnou šanci měl i Vrbas. Domácí se k tlaku nedostali.

Martin Mužátko (trenér): V prvním poločase se hrála vyrovnaná partie, ve které jsme se srovnávali s malým hřištěm i novým rozestavením. Po pauze jsme zahodili několik šancí a domácí nás potrestali. Naštěstí jsme rychle srovnali a nakonec přidali i vítěznou branku. Kluky musím pochválit za to, že je inkasovaná branka nepoložila a že závěr odehráli tak, že soupeře vůbec nepustili do tlaku.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.