Prohra v Budějovicích, bod v záchranářském souboji

Nejnižší krajská soutěž pokračovala dalšími zápasy. Áčko smolně prohrálo v Moravských Budějovicích a vybojovalo bod s béčkem Staré Říše.

Moravské Budějovice – Radešínská Svratka 3:2

24. (p) a 76. Svoboda, 61. Stehlík – 77. Pruger, 85. Požár J.

Radešínská Svratka – Stará Říše B 2:2 (0:0)

74. Císař, 89. Rous – 60. Bebjak, 67. Pinc

Hosté byli v prvním poločase aktivnějším celkem, ale první tutovku měli domácí. Pruger však po individuální akci mířil jen do Tomka. Poté se musel ohánět Sklenář, který vychytal v sólu Špalka. Chvíli na to napřáhl Kvych a mířil těsně nad břevno. Na druhé straně postupoval z boku na bránu Josef Požár, trefil však jen dobře postaveného Tomka. V závěru poločasu ještě Sklenářovi pomohla konstrukce branky. I přes několik šanci branka v prvním poločase nepadla.

Do druhé pule vstoupili lépe hosté a za svoji aktivitu byli odměněni. Po hodině hry se do rozhozené obrany vřítil Pinc a jeho přihrávku uklidil do prázdné brány Bebjak – 0:1. O sedm minut později bylo ještě hůře, když nedůrazný odkop Skryji zachytili hosté, první střelu ještě Sklenář vyrazil, ale osamocený Pinc dostal míč do sítě – 0:2. Domácí ovšem nesložil zbraně a na hosty se valil útok za útokem. Branka Daniela Požára ještě nebyla uznána kvůli domnělému ofsajdu. Poté naposledy zahrozili hosté, ale Špalek své sólo ani nezakončil. V 74. minutě si na centr naskočil Císař a prudkou hlavičkou dal domácím naději – 1:2. Vyrovnání měl na kopačce Jinek, ale Tomek jej bravurně vychytal. Jednou hostům pomohla i tyč. Z velkého tlaku se ujala až pumelice Rouse v 89. minutě – 2:2. Hned poté sudí utkání bez nastavení ukončil.

Petr Šustáček (vedoucí): V prvním poločase nás podržel brankář. Hosté však měli jít ve 12. minutě do desíti, ale sudí jako jediný zákrok mimo hru na Skryju neviděl. Vstup do druhé půle nám nevyšel a hosté nás trestali z brejků. Pak jsme snížili, ale k překvapení všech se pískal ofsajd. Poté jsme se sílou vůle dostali do tlaku a srovnali. Závěr pokazil hlavní sudí, který odpískal konec ještě dříve než vypršela 90. minuta. Hráčům jsme po zápase poděkovali, že bojovali až do konce.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *