Áčko se drží ve hře o záchranu

Áčko po porážce v Jamném zabralo a po šesti získaných bodech v zápasech s Bohdalovem a Polnou živí reálnou naději na záchranu nejnižší krajské soutěže.

Radešínská Svratka – Bohdalov 2:1 (0:0)

67. Skryja (p.), 79. Požár J. – 50. Neuman

Petr Šustáček (vedoucí): Zápas měl od samého začátku dobré tempo a bylo znát, že přijel tým z vrchu tabulky. První poločas nabídl hlavně boj ve středu hřiště. Hosté byli nebezpeční hlavně z rohových kopu, ale oba brankáři byli vždy na svém místě. Druhý poločas začali lépe hosté a dostali se do vedení. Domácí dokázali srovnat z pokutového kopu, který proměnil Skryja po ruce ve vápně. Rozuzleni zápasu přišlo po souhře bratru Požárů, kdy Dan našel ve vápně Pepu a ten podél golmana upravil na konečných 2:1 pro domácí. Hektický konec jsme ubránili, a tak ještě držíme naději na záchranu.

Polná B – Radešínská Svratka 3:6 (0:4)

63. Diviš, 82. a 89. Smutný – 18. Klimeš, 28. Horych, 33., 59. a 72. Šikula, 44. Lhoták

Petr Šustáček (vedoucí): Do Polné jsme odjížděli bez 4 hráčů základní sestavy, a tak dostali příležitost mladíci z dorostu. A nakonec to byl právě rozhodující faktor úspěchu. Už v prvním poločase se prosadili všichni tři. Nejprve povedenou střelou Klimeš, po samostatném úniku Horych a pět minut na to Šikula. Do poločasu ještě zvýšil vedení na 4:0 Lhoták. Domácí ale nesložili zbraně a do druhého poločasu vstoupili lépe a jen díky dobře chytajícímu Vařejkovi a velké dávce štěstí zůstalo skóre nezměněné. Klid hostům dal opět Šikula, kdy v 60. minutě zvyšoval už na 5:0. Domácí dokázali snížit, ale to si opět vzal slovo Šikula a dokončil tak hattrick. V závěru ještě domácí dvěma góly snížili, ale to už se zápas pouze dohrával. Všem za předvedeny výkon a bojovnost děkuji a doufám, že na to navážeme i v domácím prostředí.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.