Radešínka zvládla zápas s Polnou

Domácí zvládli důležitý souboj a díky poctivému výkonu se na svého soka dotáhli v tabulce.

Radešínská Svratka – Polná B 3:1 (2:1)

14. Jinek, 19. Požár J., 89. Mužátko – 37. Jirka

Sestava: Sklenář – Novotný, Skryja, Starý, Blaha – Požár, Klimeš (65. Liška), Šacl, Janů (87. Mužátko) – Jinek (65. Lhoták), Požár J. (80. Vrbas)

Domácí se do svého tabulkového souseda zakousli a v úvodu byli lepším celkem. První šanci měl Šacl, který se zjevil mezi stopery, ale jeho střela levou nohou mířila vedle. Poté byl po centru zprava v tutovce Josef Požár, ale parádně jej vychytal Mezera a před Jinkovou dorážkou už bylo pískáno. Ve 14. minutě hosté propadli ve středu obrany, míč si našel Jinek a obstřelil Mezeru – 1:0. V 19. minutě se uvolnil Novotný na pravé straně a jeho centr našel Josefa Požára, který tentokrát nedal brankáři hostů šanci – 2:0. Poté domácí upustili od aktivní hry a nakonec za to byli potrestáni ve 37. minutě, když si na kolmici za obranu naběhl Jirka a obstřelil Sklenáře – 2:1.

Po přestávce hru hostů oživil střídající Průža a hrála se vyrovnaná partie. Největší šanci Polné měl střídající Bohdálek, ale Sklenář byl na místě. Pojistku přidali domácí až v samém závěru, kdy Lhoták v souboji udržel míč, ten se odrazil k Mužátkovi, který jej nekompromisně poslal za brankáře Mezeru – 3:1.

Petr Šustáček (trenér): Zápas jsme začali ve výborném tempu a po dvaceti minutách jsme šli po gólech Jinka a Požára do zaslouženého vedení, ale po třiceti minutách jsme ubrali a zbytečně jsme soupeře pustili do hry, čehož dokázal využití a snížil na 2:1. O přestávce byla nastavená taktika zřejmá – nastoupit aktivně a nenechat se zatlačit před vlastní vápno. Naštěstí jsme hráli pozorně z obrany a narozdíl od jiných zápasů jsme nechybovali, což rozhodlo o naší výhře proti kvalitnímu fotbalovému soupeři. Sladká tečka přišla na závěr, kdy si ve vápně našel odražený míč Mužátko a po necelých dvou minutách na hřišti upravil rumunskou placirkou pod břevno skóre na konečných 3:1.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.