Áčko sahalo v Dukovanech po výhře

Ani pozdní příjezd a vstup do utkání po mini rozcvičce hosty nerozhodil a v Dukovanech předvedli nejlepší výkon jara!

Dukovany – RS „A“ 2:2 (1:1)

19. Prokeš, 78. Kunc – 38. Plhal, 60. Drdla

Sestava: Petr – Chrást J., Smejkal, Drdla, Janů – Gabriel (87. Jinek), Starý, Josífek, Skryja V. (76. Mužátko), Šacl M. – Plhal (90. Veselý)

Domácí měli v úvodu územní převahu, ale rezultovala z ní pouze přízemní střela Černého, kterou Petr vyrazil. Poté se hra srovnala a drápky začaly vystrkovat i hosté. V 19. minutě však domácí zahrávali rohový kop a nekrytý Prokeš prudkou hlavičkou rozvlnil síť – 1:0. I nadále se hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém hostům chyběla přesnější finální fáze. Až ve 38. minutě Janů parádním centrem našel Plhala a ten srovnal – 1:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Úvod druhé půle patřil domácím, ale své šance řešili velmi špatně. Po hodině hry protáhl pěknou střelou Křišťála Chrást a kopal se rohový kop. Josífkův centr přistál u nohou Drdly, který poklidil míč do sítě – 1:2. Domácí vrhli všechny síly do útoku, ale několikrát narazili na Petra. Až v 78. minutě po dalším diskutabilním faulu rychle rozehráli, Sedláček vystřelil a Petr míč vyrazil k nohám domácích hráčů, kteří míč díky Kuncovi dopravili do sítě – 2:2. Domácí se snažili o vítěznou branku, která by jim uchovala naději na prvenství v soutěži. Hnáni 211 diváky a dvěma muži s praporkem však kýžené branky nedosáhli. Naopak v závěru Šacl s Mužátkem nachystali palebnou pozici Jinkovi, ale ten z hranice vápna trefil střed brány.

Pavel Kříž (trenér RS): Podali jsme nejlepší jarní výkon. Dařila se nám kombinace a bojovali jsme, což nám na jaře mnohdy chybělo. Bod je zasloužený, i když ani tři nebyly zase tak daleko.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.