Áčko veze z Dukovan kanára

Domácí využili chyb a byli takřka stoprocentní v produktivitě. Řádili především Petr a Martin Novákovi.

Dukovany – RS 6:0 (5:0)

13. Novák Petr, 21. a 59. Novák Martin, 30. Dúcký Adam, 39. Černý, 43. Prokeš

Sestava: Petr – Smejkal, Starý, Janů, Novotný, Josífek (40. Šacl), Skryja (45. Drdla), Jinek (59. Šoustar), Dvořák, Plhal, Pekárek

Hosté začali velmi dobře a svého sobotního soka dokonce zatlačili, ale větší šance z toho nepramenila. A tak ve 13. minutě udeřilo na druhé straně, když si s obranou hostí pohrál Martin Novák a ke skórovaní vybídl Petra Nováka – 1:0. Ve 21. minutě si na centr zleva naskočil nejmenší hráč na hřišti Martin Novák a domácí vedli o dvě branky, hosté signalizovali ofsajd domácího hráče marně – 2:0. Poté měli šance i hosté, ale Jinek ani Pekárek nemířili přesně. V největší šanci Starý po Josífkově centru mířil hlavou těsně nad. Po půl hodině hry chyboval Skryja a centr z kraje hřiště poslal za Petra Dúcký – 3:0. V té chvíli se hra hostů zbortila jako domeček z karet a domácí přidali do rozhozené obrany další dvě branky. V 39. minutě se po akci zleva prosadil Černý – 4:0. Ve 43. minutě přes rychlou akci Nováků doputoval míč až k Prokešovi a ten míč uklidil do odkryté branky – 5:0.

Po pauze měl šanci Pekárek, ale mířil mimo. Chvíli na to pálil po rohovém kopu těsně nad břevno Drdla. V 59. minutě se dostal do brejku Martin Novák, obešel Petra a zvýšil vedení domácích. I tentokrát hosté signalizovali ofsajn marně – 6:0. Zmar hostí v koncovce potvrdil Šoustar, kterého v tutovce vychytal domácí gólman. A když v závěru Plhal z otočky z malého vápna vysoko sestřelil, tak bylo jasno, že Radešínka ani ve třetím venkovním zápase nevstřelí branku.

Martin Mužátko (trenér): Koronavirová pauza nás poznamenala víc, než jsme si připouštěli. Zápas se lámal po druhé brance domácích, kdy jsme nesnížili a naopak jsme dostali třetí gól, který nás poslal do kolen a závěr poločasu jsme doslova protrpěli. Po přestávce se zápas dohrával. Sráží nás totální zmar v koncovce a někdy až komické individuální chyby. Zvedli jsme se po prvních dvou kolech, která jsme nezvládli, tak věřím, že se zvedneme i teď. Jediným receptem je agresivita, bojovnost a odhodlání.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.