Áčko udolalo Moravec

Áčko po zvládnutém derby stále živí naději na záchranu.

Radešínská Svratka – Moravec 2:1 (1:0)

25. Lhoták, 72. Máček – 85. Sodomka (p)

Sestava: Chrást – Novotný, Peňáz, Janů, Drdla – Starý – Liška (71. Blaha), Pulkrábek, Skryja V. (88. Skryja M.), Dvořák – Lhoták (56. Máček)

Úvod zápasu patřil domácím, ale Lhoták ani jednu Dvořákovu přihrávku v branku nepřetavil. V 19. minutě zkoušel štěstí Kachlík z přímého volného kopu, Chrást byl však na místě. Ve 25. minutě si Peňázův dlouhý nákop našel Lhoták, obešel gólmana a dostal míč do sítě – 1:0. Ve 28. minutě Janů z poloviny hřiště vystrašil Černého, ale míč skončil na tyči. V dalším průběhu se spíše bojovalo.

Po přestávce měl tutovku Lhoták, ale z malého vápna přestřelil. Ve 49. minutě Juračka vybídl ke střele Černého. Ten však mířil jen do Chrásta. Poté zkoušel štěstí Kovář, ale jeho střele šla vedle. Další šanci měl Sodomka. I ten mířil jen do středu brány. Poté zahrozil Skryja, jehož střelu Černý vytáhl nad bránu. Chvíli na to střílel na zadní tyči Juračka a Chrást jej vychytal. Za další dvě minuty hlavičkoval Liška po skrumáži pouze do tyče. V 72. minutě si Blahův pas našel před bránou důrazný Máček a domácí vedli o dva góly – 2:0. V 83. minutě zahodil sólo Skryja. Na druhé straně udržel míč Sodomka a po faulu se kopala penalta, kterou sám faulovaný proměnil – 2:1. V dalším průběhu už se skóre neměnilo.

Martin Mužátko (trenér): Vydřené tři body, které nás drží v boji o záchranu. Klíčové bylo to, že hosté po přestávce nesrovnali a my jsme naopak přidali druhý gól. Nervózní závěr jsme už zvládli.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.