Radešínka padla ve Žďáře

Poslepovaný a zdravotními problémy zdecimovaný tým nestačil na žďárské béčko, které tentokrát v koncovce neselhávalo.

Žďár B – Radešínská Svratka 5:0 (2:0)

40. a 52. Frieb, 42. Musil, 83. Přibyl, 85. Peňáz (pen.)

Sestava: Chrást P. – Novotný, Smejkal, Janů, Drdla – Starý – Šoustar P. (58. Šacl), Pukrábek, Skryja V. (58. Šoustar M.), Lhoták (82. Rous) – Plhal

Hned v úvodu se po standardní situaci prosadil hlavou Plhal, ale sudí Fryč nepochopitelně pískal faul. V 11. minutě domácí kopali přímý volný kop z parádní pozice, ale Peňáz bránu netrefil. Chvíli na to Chrást vychytal Frieba. Ve 25. minutě dostal Plhal míč do sítě znovu, ale ostříží oko sudího Šuly vidělo ofsajd. Poté mohl domácí poslat do vedení Musil, ale na zadní tyči hlavičkoval nad bránu. Rozhodnutí přinesl závěr prvního poločasu. Ve 40. minutě po ztrátě hostů ve středu pole domácí podnikli rychlý brejk, který po přes Kunstmüllera a Peňáze doputoval až k osamocenému Friebovi – 1:0. Chvíli na to hosté znovu přišli o míč a Musil se z vápna trefil k tyči – 2:0.

Hosté začali druhou půli sympaticky, ale jejich naděje pohřbil nedůrazný odkop ve velkém vápně, po kterém Musil vybídl k druhé brance Frieba – 3:0. Poté zkoušel štěstí Lhoták, ale branku netrefil. Od té doby se hrálo bez větších šancí ve středu pole. V závěru domácí přidali ještě další dvě branky. V 83. minutě napřáhl z dálky Přibyl a míč zaplul do sítě – 4:0. Chvíli na to Kulhánek únavou upadl ve velké vápně a sudí Fryč korunoval svůj tristní výkon písknutou penaltou. Tu proměnil Peňáz – 5:0.

Martin Mužátko (trenér): Krutá prohra v zápase, kdy máme vést o dvě branky, ale sudí nám tak nějak nepřejí. Rozhodly slepené branky v závěru prvního poločasu a to, že domácí nasadili divizního rychlíka Kunstmüllera, se kterým jsme měli problémy, vázal na sebe více hráčů a tvořil šance pro své kolegy. Pro domácí hrála i umělá tráva, na které jsme hráli po dlouhé době. Přes dlouhou pauzu potrénujeme a uvidíme na co to na jaře bude stačit.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.