Radešínka těsně prohrála

V Radešínské Svratce byla šťastnějším celkem Želetava, která zápas dotáhla do vítězného konce.

Radešínská Svratka – Želetava 1:2 (0:2)

70. Plhal – 8. Simandl, 20. Pacas

Sestava: Chrást – Peňáz, Starý, Janů, Šacl (60. Dvořák) – Máček (60. Plhal) – Liška (88. Blaha), Pulkrábek (80. Šoustar), Hudák, Novotný – Skryja

Domácí mohli otevřít skóre, ale Skryja po Peňázově pasu místo střely ještě nepřesně hledal Novotného. V 8. minutě obral Simandl o míče Janů a své sólo suverénně proměnil – 0:1. Chvíli na to měl na velkém vápně čas ke střele Pulkrábek, ale mířil vedle brány. Ve 20. minutě dotlačil po rohovém kopu míč za čáru Pacas a hosté vedli o dvě branky – 0:2. Domácí nesložili zbraně a pokračovali v aktivitě. Z toho rezultovala další Pulkrábkova rána, ale ani tentokrát Partl zasahovat nemusel. Poté mohl špatný Chrástův odkop potrestat Simandl, ale trefil jen tyč a následná Ondráčkova dorážka mířila nad bránu. Ve 39. minutě už se Partl zaskvěl, když parádně vytáhl Skryjovu střelu pod břevno.

Po pauze se z branky radovali hosté, ale jejich radost překazil praporek asistenta sudího. V 62. minutě mířil Skryja na zadní tyč, ale míč letěl těsně nad bránu. Chvíli na to zkoušel z úhlu Chrástovu pozornost Simandl. V 70. minutě si centr od Janů našel Plhal a hlavou snížil – 1:2. Hned na to šel zprava na gólmana Liška, ale trefil jen boční síť. V 85. minutě pálil Janů, ale Partl jeho pokus dokázal zneškodnit. V závěru měl ještě šanci Dvořák, ale z velkého vápna bránu netrefil.

Martin Mužátko (trenér): Klukům toho není moc co vytknout. Snad jen to, že soupeře zadarmo pustíme do pohodlného vedení. Nesložili jsme zbraně a soupeře tlačili. Znovu můžeme žehrat na naši koncovku. Když už měla střela gólové parametry, tak se vytáhl gólman hostů. Náš výkon se mi líbil. Takhle musíme pokračovat dál a jednou se štěstí přikloní na naši stranu.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.