Áčko dřelo, ale na víc než bod to nestačilo

Áčko po remíze na hřišti Jemnicka opouští druhou nejvyšší krajskou soutěž a sestupuje do 1.B třídy.

1.FC Jemnicko – Radešínská Svratka 1:1 (1:1)

7. Tesař P. – 39. Lhoták

Sestava: Chrást – Novotný, Janů, Skryja, Drdla – Liška, Máček (46. Hudák), Pulkrábek, Dvořák – Blaha (72. Šoustar P.), Lhoták (81. Jinek)

Začátek utkání vyšel lépe domácím. V 6. minutě zkoušel štěstí Vacuška, ale Chrást jeho ránu po zemi kryl. Chvíli na to domácí podnikli akci po pravé straně, zpětnou přihrávku si našel Pavel Tesař a přesnou střelou otevřel skóre – 1:0. Domácí mohli své vedení zvýšit. Tesař, Axman ani Vacuška však míč do sítě nedostali. Na druhé straně se do šance tlačili Lhoták s Blahou, ale chyběl jim kousek. V 39. minutě Drdla přitrčil míč Lhotákovi a ten jej propasíroval do sítě – 1:1.

Hosté po pauze otevřeli hru a 150 diváků si užívalo fotbalovou divočinu nahoru – dolů. Domácí zahodili několik jasných šancí po brejkových situacích. Rozhodnutí měl na kopačce v 93. minutě Dvořák, který sice trefil bránu, ale v ní stál jeho spoluhráč Liška.

Martin Mužátko (trenér): Odehráli jsme výborný zápas a do poslední vteřiny jsme byli ve hře o záchranu. Tu jsme ale ztratili v jiných zápasech s našimi přímými konkurenty. Vedle toho nás srážela i nevyrovnanost výkonů. Je to škoda, ale je to jen fotbal. Uvidíme, co nás čeká v 1.B třídě.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.