Radešínka bere po obratu tři body

Domácí deset minut před koncem prohrávali o dvě branky. Ani to jim však nezabránilo v zisku třech bodů.

Radešínská Svratka – Luka nad Jihlavou 4:3 (1:2)

5., 82. a 90. Lhoták, 87. Pulkrábek – 29., 45. a 64. Toman

Sestavy: Chrást – Novotný, Skryja, Janů, Drdla – Starý – Lhoták, Šacl (70. Kříž), Požár, Dvořák (77. Staněk) – Pulkrábek

Domácí začali na jedničku. V 5. minutě vyslal po levé straně Šacl Dvořáka, který přízemní přihrávkou vybídl k brance Lhotáka – 1:0. Poté se hrálo mezi vápny. Až ve 24. minutě zahrozili hosté závarem po rohovém kopu. Ve 29. minutě udržel Mitev dlouhý míč za obranu, přihrál jej Tomanovi a ten se z otočky trefil přesně k tyči – 1:1. Za dalších pět minutn zkoušel štěstí z dálky Janů, jehož ránu Čermák vyrazil k Požárovi, který míč nedokázal zpracovat. Podobně se vedlo Pulkrábkovi po přihrávce od Dvořáka. Ve 42. minuty se řítil zprava na Čermáka Lhoták, ale pálil nad. Těsně před odchodem do kabin nabídli domácí Lukám rohový kop, který proměnil v branku Toman – 1:2.

V 52. minutě měl gól na kopačce Pulkrábek, ale Šaclův centr do brány nedopravil. V 64. minutě pak Toman proti přesile udržel míč a propáli Chrásta – 1:3. Snížit mohl Lhoták, ale Požárův centr trefil zle. V 82. minutě si Lhoták na malém vápně našel přihrávku zprava a posla míč do sítě – 2:3. Pět minut na to ukončil tlak bombou do šibenice Pulkrábek – 3:3. Domácí cítili šanci na tři body a v 90. minutě Požár vybídl ke snadné brance Lhotáka – 4:3.

Martin Mužátko (trenér): Rychlá branka nás spíše ukolébala. Za stavu 1:3 to s námi nevypadalo dobře, ale hosté po hodině hry začali fyzicky odpadat a po snížení jsem věřil, že minimálně na bod dosáhneme. Branka v závěru byla třešničkou na dortu. Ukázali jsme charakter.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.