Předseda klubu Libor Skryja hodnotí uplynulou sezónu!

Sezóna 2018/2019 je za námi, a tak je čas na bilancování.

Libore, jak bys zhodnotil premiérovou sezónu áčka v 1.A třídě?

Rozhodně jsem byl příjemně překvapený dobrou hrou týmu v podzimní části sezóny. Po mizerné zimní přípravě jsem neočekával valné výsledky. Úvod jara mě potěšil, ale potom se jasně ukázala malá trénovanost a konkurence v týmu. Druhá polovina jara mně moc radosti nepřinesla. Ale jak jsem řekl, dalo se to čekat! 

S čím půjde áčko do další sezóny? Druhá sezóna po postupu bývá často náročnější, jak ta první plná euforie..

Byl bych rád, kdybychom dobře přes léto potrénovali a úspěšně odstartovali podzimní část. Určitě si nebudeme dávat velké cíle. Klidný střed tabulky by byl asi za současného stavu optimální. Rádi bychom pokračovali v zabudovávání mladých a talentovaných dorostenců do A týmu. Jaro nám jasně ukázalo, že tato cesta je správná. Určitě bych ale byl spokojený i s tím, kdyby se nám podařilo během přestupového období přivést aspoň dva nové hráče, kteří by náš tým takříkajíc okysličili. Chybí mi v týmu větší rivalita a konkurence. Ovšem přivést někoho z venku je složité. Spousta hráčů např. v okresním přeboru trpí sebeuspokojením, bez potřeby si dokázat, že mám na to hrát vyšší soutěž…

V krajské soutěži si zahrál i dorost. Jak se díváš na jeho učinkování?

Dorost, to je zvláštní kapitola. Ovšem pokud chceš hrát kvalitní fotbal, je to alfa a omega dospělého fotbalu. Mít dorost je nutnost a nám se to v celé nahotě potvrdilo. Když jsem bojoval před dvěma lety za jeho přihlášení do okresního přeboru, měl jsem dost oponentů. Dnešek ¨nám dává jasně za pravdu, že je  to jediná a správná cesta. B  tým by bez dorostu ani nebyl schopný v některých zápasech nastoupit v plné sestavě.  Pro kluky je to zároveň velká škola fotbalu. Výsledkově to není úplně ono. Když jsme loni dorost přihlašovali do kraje, měli jsme vyšší cíle. Ovšem podzim byl velmi špatný, i když tréninková morálka byla velmi dobrá. Neuměli jsme zachytit začátky zápasů. Dostávali jsme góly a protože nám chybělo kvalitní zakončení, tak jsme nedokázali zápasy otočit. Jaro ale ukázalo, že poctivá příprava se vyplácí. V tabulce jsme se posunuli o dvě místa výše. Navíc jsme našli optimální  sestavu, která dokázala vyhrát i s výrazně silnějšími soupeři. Až na jeden nepovedený zápas v Moravským Budějovicích jsem s umístěním a hrou určitě spokojený.

A co další mládežnické celky?

Velký progres zaznamenali mladší žáci. Nové trenérské duo přes zimu s žáky hodně trénovalo a již přípravné zápasy potvrdily, že jaro bude super. Nový herní styl přinesl kýžené ovoce. Při podzimní nule na kontě bodů a vstřelených gólů, dokázal tým vyhrát hned 3 zápasy z šesti a vstřelit tři desítky gólů! Starší žáci stagnovali a celkové umístění je pro mě osobně zklamáním. Mladší přípravka na jaře trpěla velkou marodkou, ale určitě i zde vidím posun vpřed. Důležité bude, aby kluky fotbal bavil.

Jaká mládežnická družstva budou hrát v RS v příští sezóně?

Určitě bude v krajské soutěži pokračovat dorost. Přihlášeni budou starší žáci a starší přípravka do okresních soutěží. 

A pár slov na závěr…

Chci využít této možnosti a poděkovat všem trenérům mládeže za jejich vytrvalost, píli a čas, který věnují ve svém volnu a bez nároku na finanční odměnu výchově naší fotbalové mládeže. Díky jistě patří i trenérům dospělých, vedení, funkcionářům, fanouškům, sponzorům, obci… Jistě bych mohl pokračovat dále, ale to vše již padlo na společné rozlučce po zápase s Moravcem.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.