Střelecká nemohoucnost přinesla těsnou prohru

V Radešínské Svratce byl k vidění festival zahozených šancí, jehož hlavní roli sehráli domácí fotbalisté.

Radešínská Svratka – Rozsochy 0:1 (0:0)

63. ???

Sestava: Petr – Skryja M., Drdla, Janů, Dvořák L. – Starý – Šoustar, Šacl, Skryja V. (65. Pulkrábek), Novotný – Jinek (30. Dvořák J.)

Hned v úvodu mohl domácí fanoušky potěšit Vít Skryja, ale po Jinkově rohu mířil z malého vápna nad bránu. Vít Skryja byl i v další šanci, když jej do sóla středem vyslal Starý, ale prvně jmenovaný jen trefil gólmana Rozsoch. Ve 23. minutě si míč do středu navedl Novotný a střelou na bližší tyč vyzkoušel pozornost brankáře hostů. Ve 40. minutě poprvé zahrozili hosté, ale Petr tečovaný přímý volný kop vyškrábl na rohový kop. Vzápětí mohl skóre po Šaclově pasu otevřít Novotný, ale z dobré pozice pálil mimo. První poločas tak branku nepřinesl.

V 51. minutě podnikli Janů s Lukášem Dvořákem brejk do otevřené obrany, ale prvně jmenovaný nastřelil jen boční síť. Hned na to pálil za vápnem Vít Skryja, ale jen vyprášil rukavice brankáře Rozsoch. V 63. minutě se hostům povedl brejk a parádní střelou do rohu branky otevřely skóre – 0:1. Tlak domácích rostl, ale hosté svoji branku začarovali. V 73. minutě mířil po centru Lukáše Dvořáka mimo hlavou Michal Skryja. O tři minuty později zahodil sólo Josef Dvořák, chvíli na to pálil osamocený Novotný znovu do brankáře. V 78. minutě Josef Dvořák přehodil gólmana, ale i bránu. Zmar domácích neutnul ani Drdla, který v 86. minutě v dalším samostatném úniku pálil jen do brankáře. Poté ještě pálil Pulkrábek, ale brankář jeho střelu se štětím vykopl. Hosté tak těsně vyhráli.

Martin Mužátko (trenér): Herně jsme podali velmi dobrý výkon, ale byli jsme na štíru s koncovkou. Výsledek vůbec neodpovídá dění na hřišti, ale i takové zápasy jsou a je to pro nás další zkušenost.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.