Áčko generálku zvládlo

Domácí po prvním poločase prohrávali, ale po přestávce zlepšili koncovku a zaslouženě vyhráli.

Radešínská Svratka – Ždírec nad Doubravou B 4:2 (1:0)

52. Lhoták, 55. Janů, 80. Šoustar, 85. Pulkrábek – 3. ???, 60. ???

Sestava: Petr (46. Vraspír) – Skryja M., Drdla, Janů, Dvořák L. – Skryja V. – Novotný (70. Šoustar), Šacl, Pulkrábek, Máček (70. Dvořák J.) – Lhoták (60. Jinek)

Do utkání lépe vstoupili hosté. Ti šli hned ve 3. minutě do vedení, když potrestali nedůslednost domácích po rohovém kopu – 0:1. V 10. minutě střílel z dobré pozice Pulkrábek, ale obránce jeho střelu srazil mimo bránu. Pak začal čarovat brankář hostů. Lukáš Dvořák našel Drdlovu hlavu, ale tu u tyče lapil brankář Ždírce. Ten se vytáhl i proti Lhotákovi, a to dokonce dvakrát. V závěru prvního dějství si na něm vylámal zuby i Novotný.

V 52. minutě ustál souboj u pravé čáry Michal Skryja a přesným pasem před bránou našel doklepávajícího Lhotáka – 1:1. Tři minuty na to se odhodlal k ráně z dálky Janů a míč skončil v síti – 2:1. Po hodině hry Janů chyboval v rozehrávce a hosté se zadarmo dostali k druhé brance – 2:2. V 80. minutě od levé čáry odcentroval Jinek, který našel na zadní tyči Šoustara a domácí zase vedli – 3:2. V 85. minutě si Jinek připsal druhou asistenci, když tentokrát centroval z druhého kraje hřiště a našel Pulkrábka – 4:2.

Martin Mužátko (trenér): Musíme se vyvarovat zbytečně inkasovaným brankám. Jsem rád, že jsme se ve druhém poločase rozstříleli a vyhráli jsme. Za týden nás čeká cesta na půdu favorita soutěže, tak uvidíme, co tam budeme schopni předvést.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.