Budišov si jasně došel pro tři body

Domácí nemilosrdně trestali chyby hostů a došli si pro tři body. Radešínce nepomohlo ani vyloučení domácího gólmana v závěru prvního poločasu.

Budišov – Radešínská Svratka 5:1 (2:0)

13. Hibš Dominik, 30. a 47 (pen.) Blatný Michal, 59. Votoupal Michal, 82. Benda Jakub – 84. Blaha Martin

Sestava: Petr – Novotný, Drdla, Janů (61. Šacl), Dvořák L. – Starý – Šoustar P. (42. Dvořák J.), Jinek (82. Rous), Pulkrábek, Lhoták (82. Blaha) – Máček

Hned ve 2. minutě se nedohodl Drdla s Petrem a vše nakonec odkopem uhasil Janů. Ve 13. minutě Petr vyrazil rohový kop jen k Hibšovi a ten míč poslal patičkou do sítě – 1:0. Za dalších pět minut pálil Pulkrábek parádně z velkého vápna do tyče a odražený míč namířil Jinek kousek nad domácí bránu. Poté dvakrát zahrozil Blatný. Nejprve mířil z vápna mimo a poté jeho sólo Petr vyškrábl mimo bránu. Ve 30. minutě už se aktivní domácí útočník radoval z branky, když se radoval po špatné rozehrávce Drdly a nekompromisně skóroval – 2:0. Tři minuty na to šel z boku sám na domácího brankáře Lhoták a ten jeho střelu zastavil rukou mimo velké vápno. Sudímu Šrámkovi nezbylo nic jiného než vytáhnout červenou kartu. Ve zbytku první půle se oba týmy snažily srovnat s nevyrovnaným počtem hráčů na hřišti a nic se nedělo.

Naděje hostů zhasly hned po dvaceti vteřinách druhé půle, když Dvořák J. zbytečně přihrál Drdlovi, přihrávku vystihl Blatný a pískala se penalta, kterou sám faulovaný proměnil – 3:0. V 52. minutě centr L. Dvořáka spadl na břevno domácí brány. Hned na to hlavičkoval Starý těsně nad. V 59. minutě napřáhl z dálky Votoupal a od břevna se míč odrazil do brány – 4:0. Chvíli na to Jinkova střela jen lízala domácí tyč. Poté krásné akci domácí Horký přehodil i bránu Petra. V 82. minutě propadl po přímém volném kopu míč na zadní tyč, kde jej do sítě doklepl Benda – 5:0. Čestný úspěch hostů zaznamenal po Máčkově přihrávce Blaha – 5:1.

Martin Mužátko (trenér): Domácím jsme ve vyrovnaném prvním poločase nabídli branky po našich hrubkách. Místo snahy o snížení jsme hned po startu druhé půle vymysleli penaltu a bylo po zápase. Domácí se tím uklidnili a nebylo znát, že jich je o jednoho méně. Musíme se vrátit k poctivým výkonům jinak nemáme šanci a těžko budeme sbírat body.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.