Radešínka uhrála ve Stonařově bod

Fotbalisté Radešínské Svratky uzavřely podzim remízou ve Stonařově. Ten se prezentoval výborně organizovanou obranou, kterou svými zákroky podržel brankář Měrtl.

Stonařov – Radešínská Svratka 1:1 (0:0)

47. Čurda – 75. Lhoták

Sestava: Sklenář – Blaha, Skryja (86. Novotný), Janů, Drdla – Starý – Máček (56. Jinek), Rous (56. Pulkrábek), Požár, Staněk – Lhoták

V prvním poločase se toho na těžkém terénu moc neudálo. Hrálo se především ve středu pole, kde se bojovalo o každý metr. Ve 20. minutě hledal Požár z pravé strany Lhotáka, ale Měrtl jeho úmysl vystihl. Chvíli na to střílel Požár. Měrtl jeho technickou střelu vytěsnil na rohový kop. Domácí zahrozili po standardní situaci, kdy se ve velké šanci zjevil Turoň, ten však mířil jen do Sklenáře.

Po přestávce hru rozhýbala rychlá branka domácích. Hosté nezachytili Čurdův náběh a ten střelou o tyč dostal míč do sítě – 1:0. Poté se domácí narovnali na velké vápno a čekali, co předvedou hosté z Radešínské Svratky. Snaha hostů dlouho k šancím nevedla. Až v 69. minutě mohl na zadní tyči zakončovat Jinek, ale míč se mu ztratil ve slunci a netrefil ho. Chvíli na to napřáhl Janů a rozvlnil boční síť domácí brány. V 75. minutě našel Pulkrábek za obranou Lhotáka a ten střelou z úhlu vyrovnal – 1:1. Hned na to střílel z hranice velkého vápna Skryja a jen těsně minul levou tyč. Poté se po centru za obranu nejlépe zorientoval Blaha, Měrtl však jeho zakončení parádně vykopl. Poslední šanci měl Pulkrábek, který mířil přesně, ale Měrtl jeho ránu bravurně vytáhl na rohový kop. Domácí ustáli i závěrečný tlak a připsali si do tabulky cenný bod.

Martin Mužátko (trenér): V první půli se toho moc nedělo a zdálo se, že to bude zápas o jedné brance. Domácí dobře bránili a těžko jsme se dostávali do zakončení. Hned po pauze jsme chybovali a domácí šli do vedení. Poté jsme je zamkli v jejich velkém vápně a nakonec přišlo i dost šancí na to, abychom skóre otočili. To se bohužel díky obětavosti domácích nestalo. Po bídném začátku soutěže musíme být s naším podzimním bodovým kontem spokojeni.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.