Áčko si poradilo s Bohdalovem

První přípravný zápas vyzněl pro áčko Radešínské Svratky, které se trápilo v koncovce, ale i tak dvě branky stačily na těsnou výhru nad Bohdalovem.

Radešínská Svratka – Bohdalov 2:1 (2:1)

20. Novotný, 44. Jinek – 15. ???

Sestava: Chrást – Skryja M., Drdla, Janů, Dvořák L. – Starý – Šoustar, Šacl, Skryja V., Novotný (46. Máček) – Jinek (65. Dvořák J.)

Oba týmy si zahrály poprvé po devíti měsících, ale tato pauza na hřišti moc znát nebyla a hrálo se celkem pohledné a kvalitní utkání. V 9. minutě si Šacl pohrál u rohového praporku s obráncem hostí a našel Jinka, toho však vychytal Velín. Skóre se poprvé měnilo v 15. minutě, když po několika odrazech hosté potrestali nedůraz domácích – 0:1. Za pět minut bylo srovnáno. Šacl vybojoval míč, Šoustar si narazil s Jinkem a následně se míč dostal k Novotnému, který krásnou střelou z hranice velkého vápna srovnal – 1:1. Po půl hodině se zaskvěl Chrást, který po sólu vychytal hostujícího útočníka. Ve 44. minutě Šacl našel za obranou Jinka a ten si věděl rady – 2:1.

V 52. minutě Vít Skryja posla do úniku Šacla, ale ten vůbec netrefil branku. Poté domácí výborně presovali a z toho rezultovala střela Víta Skryji, ale ten branku ve vyložené šanci minul. V 63. minutě si navedl míč do středu Lukáš Dvořák, ale Velín jeho střelu vyrazil na rohový kop. Chvíli na to měl další šanci po Šaclově centru Vít Skryja, ale znovu narazil na Velína v bráně hostů. Poté hosté zahrozili dvěma standardními situacemi, ale ani jedna hlavička se do brány nevešla. Domácí mohl v 82. minutě uklidnit po Starého přihrávce Máček, ale po pěkném zpracování trefil pouze tyč.

Martin Mužátko (trenér): Bylo velkým otazníkem, jak po takové dlouhé pauze bude zápas vypadat. Předvedená hra mě příjemně překvapila. Po pauze už byla znát únava na obou stranách a chyb přibylo. I tak máme na co navazovat a věřím, že se každým zápasem bude náš výkon zlepšovat tak, abychom byli nachystáni na podzimní boje.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.