Dobrý výkon v Lukách na body nestačil

Výsledková mizérie áčka Radešínské Svratky nemá konce. Domácím stačily dvě povedené rány a bylo jasno.

Luka nad Jihlavou – Radešínská Svratka 2:1 (0:0)

75. a 80. Urbánek – 67. Jinek

Sestava: Sklenář – Novotný, Skryja, Starý, Blaha (86. Drdla) – Liška (62. Pancner), Pulkrábek, Požár, Janů – Šustáček (62. Jinek), Lhoták (76. Kříž)

Na domácích byl znát respekt a do zápasu nastoupili velice opatrně. Hosté drželi míč na svých kopačkách, ale přes pevnou defenzivu domácích se do šancí dostávali jen stěží. Za zmínku tak stojí jen několik rohových kopů a Lhotákova sražená střela. Ojedinělý pokus domácích měl na svědomí Navrátil, ale i jeho střela byla sražena na rohový kop. V prvním poločase tak branka nepadla.

Hned po přestávce domácí chybovali, Janů hledal Lišku, ale ani tato střela v síti neskončila. V 50. minutě si našel Novotný Pulkrábkův rohový kop, ale na zadní tyči bránu netrefil. Poté z přímého volného kopu pálil Janů a Kanswohl se jen ohlédl po jeho pumelici, která mířila těsně mimo bránu. Na druhé straně se po přímém volném kopu dostal ke střele domácí hráč, ale Sklenář byl pozorný. Domácí se strachovali po další šanci hostů, ale Janů na zadní tyči míč do sítě nedokázal dopravit. V 67. minutě Požár vyslal do úniku Jinka, který po pěti minutách na hřišti zkušeně zakončil a hosté vedli – 0:1. Inkasovaná branka domácí přece jen probrala a nakonec dokázali skóre otočit. V 75. minutě propadl míč až k Urbánkovi, který srovnal tvrdou ránou z úhlu pod víko – 1:1. Za dalších pět minut si ten samý hráč našel skákavý míč na hranici velkého vápna a nechytatelně jej poslal do sítě – 2:1. Hosté se dožadovali odpískání faulu, ale sudí Beseda důvod ke hvizdu neviděl. Radešínka se v závěru snažila dostat domácí pod tlak, ale ti už další drama nepřipustili a zápas dovedli ke třem bodům.

Martin Mužátko (trenér): Klukům nemám co vytknout. Jsme ve fázi, kdy jde spousta věcí proti nám, ale pokud budeme takto pokračovat, tak se to zlomí. Domácí nastoupili s velkým respektem. Nakonec jsme se dostali do zaslouženého vedení, ale domácí Urbánek nás dvěma parádními ránami o body připravil.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.