Radešínka ztratila bod v závěru

Vyrovnané utkání spělo k remíze, ale bláznivý závěr nakonec vyšel lépe domácí Nedvědici.

Nedvědice – Radešínská Svratka 4:3 (2:3)

3. a 87. Pachlopník, 35. Štefka (pen.), 69. Jirásek – 6. Lhoták, 15. Kříž, 28. Liška

Sestava: Sklenář – Novotný, Skryja, Nejedlý (82. Rous) – Liška, Požár, Šustáček (61. Šikula), Šacl, Janů – Kříž (55. Vranka), Lhoták

Hned ve 3. minutě hosté zaspali, Pachlopník si za obranou našel dlouhý Sytařův pas a střelou o tyč poslal domácí do vedení – 1:0. Chvíli na to pálil z úhlu aktivní Sytař, ale Sklenář jeho bombu vyrazil. V 6. minutě Požár vysunul Kříže, který obešel gólmana a vybídl k brance ještě lépe postaveného Lhotáka – 1:1. Na druhé straně zůstal na zadní tyči nekrytý Šikula a hlavičkou trefil břevno. V 15. minutě napřáhl za hranicí velkého vápna Kříž a jeho přízemní rána skončila až v síti – 1:2. Domácí obrat ve skóre zaskočil a vypadli ze hry. Ve 28. minutě navíc domácí obrana nedokázala odvrátit Nejedlého dlouhý míč do vápna, Liška zachoval klid a střelou k tyči překonal Dingu – 1:3. Ve 35. minutě fauloval Šacl Vašíčka a kopala se penalta, před kterou však hosté reklamovali ofsajd i to, že míč opustil hrací plochu. Sudí Dvořák byl však neoblomný a Štefka pokutový kop s přehledem proměnil – 2:3. Snížení domácí probralo, ale jedinou střelu si připsal Škutchan, který trefil jen Sklenáře.

Hned po přestávce unikl po pravém křídle Šustáček, parádním centrem našel Janů, ale jeho ránu z voleje parádním zákrokem vyrazil domácí brankář Dinga do bezpečí. Na druhé straně loboval Sklenáře Vašíček, ale bránu vysoko přestřelil. O něco podobného se pokoušel i Lhoták, když už se zdálo, že míč míří do sítě, tak skočil přes drn těsně vedle. V 69. minutě se k přímému volnému kopu postavil Jirásek a propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:3. Poté byl v rozmezí třech minut v karetním mariáši necitlivě vyloučen Novotný a domácí hráli přesilovku. V závěru se na Dingu řítil osamocený Vranka, ale místo zakončení volil přihrávku na Lhotáka, který byl v ofsajdu. Hned vzápětí přišel centr do vápna hostů a narostlý Pachlopník jej hlavou dostal do sítě – 4:3. Závěr už domácí ustáli a slaví tři body.

Pavel Vejrosta (vedoucí): Tříbodový vstup do nového soutěžního ročníku je důležitý a těší. Vydřené body proti velmi dobrému soupeři těší více než předvedená hra. Gratulace k úspěšné premíéře panu trenérovi, stejně tak gratulace k obnoveným premiérám navrátilcům.

Martin Mužátko (trenér): Po zbytečné brance jsme parádně zareagovali a skóre otočili. Když už se zdálo, že domácí neví kudy kam, tak je probrala proměněná penalta. Po přestávce bylo škoda toho, že jsme nepřidali čtvrtou branku a dostali jsme gól po přímém volném kopu, který prošel zdí. V divokém závěru jsme nakonec dohrávali v deseti a v samotném závěru platilo staré známé nedáš – dostaneš. Kluky však musím za výkon a bojovnost pochválit, protože jsme rozhodně nebyli horším celkem. Přes léto nám z různých důvodů vypadli tři hráči z osy týmu a nebude lehké je okamžitě nahradit. Teď se nachystáme na Rudíkov, kterého považuji za favorita soutěže.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.