Áčko jede z Počítek s prázdnou

Tři zápasy a tři prohry – to je momentální bilance áčka Radešínské Svratky. V Počítkách rozhodly dva pokutové kopy.

Počítky – Radešínská Svratka 2:0 (1:0)

13. Janů (p), 76. Toman (p)

Sestava: Sklenář – Novotný, Skryja, Blaha – Liška, D. Požár, Rous (61. Kříž), Šacl, Janů – Šustáček, Lhoták (61. J. Požár)

Souboj celků bez bodů začal lépe pro domácí, ale Sklenář střelu Maria Filippiho vykopl. Ve 13. minutě na rohu velkého vápna míč spadl na ruku Požárovi a asistent rozhodčího Šustáček zvedl praporek, kopala se penalta a tu proměnil Tomáš Janů – 1:0. Poté zahrozili i hosté, ale Liška Požárův centr na zadní tyči na branku nenamířil. Ve 26. minutě hosté chybovali v rozehrávce a i druhý souboj mezi hostujícím brankářem a Mariem Filippim skončil lépe pro Sklenáře. Hned poté domácí brankář trefil odkopem Lhotáka, ale Šustáček z velkého vápna bránu netrefil. Ve 42. minutě vyslal Blažíček do šance Lukáše Filippiho, který trefil jen Sklenáře. Na druhé straně mohli hosté vyrovnat po rohovém kopu. Lhoták však mířil v těžké pozici nad bránu.

Po pauze měli více ze hry hosté. V 54. minutě si dávali přednost v zakončení Jiří Janů se Šustáčkem a kopal se jen rohový kop. Poté pálil Požár, jehož ránu František Toman vytěsnil s vypětím všech sil na rohový kop. Hned na to několikrát po sérii rohů hosté nedokázali dotlačit míč do sítě. Tlak hostů vyvrcholil poté, co Janů obešel brankáře a i přes to, že mu byla přidržena noha, tak vystřelil, ale domácí bek míč mířící do brány odklidil. V 76. minutě Blaha fauloval na hraně velkého vápna domácího hráče a hlavní sudí se rozhodl odpískat penaltu, tentokrát se i přes zlobu hostů svého asistenta nezeptal. Penaltu proměnil Ondřej Toman – 2:0. Závěr zápasu se sudímu vymkl z rukou. Padla i jedna červená karta, kterou si odnesl domácí Mario Filippi.

Lukáš Sláma (hráč): Do utkání jsme šli s jasným cílem, a to vyhrát. V průběhu prvního poločasu jsme měli více šancí, než hosté a vedli jsme 1:0. Druhý poločas jsme se více soustředili na udržení výsledku, což bylo v dnešním zápase nejdůležitější. Výhra 2:0 je pro nás proti dobře hrajícímu soupeři velmi cenná.

Martin Mužátko (trenér): Trvalo nám třicet minut než jsme se srovnali. Závěr prvního poločasu a především první polovina toho druhého patřila nám, ale chyběl nám větší důraz v zakončení. Po hodině hry domácí začali šlapat vodu, své šance jsme však zahazovali a druhá penalta nás dorazila. Celé utkání bylo vedeno velmi zvláštně a arogantní sudí Zsihovics byl pro smích nejen hráčům, ale i velké většině z přihlížejících diváků.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.