Áčko ztratilo další zápas

Domácí vedli o dvě branky, ale ani to jim k prvním bodům nestačilo.

Radešínská Svratka – Moravské Budějovice 2:3 (1:0)

43. Požár J., 49. Jinek – 72. Čech, 76. Šplíchal, 90. Horecký

Sestava: Sklenář – Novotný, Nejedlý, Skryja, Liška – Lhoták (73. Šikula), Šacl, Požár D., Janů – Požár J. (73. Kříž, 88. Vranka), Jinek (51. Horych)

Utkání začalo opatrně z obou stran. K první střele se dostali domácí v 7. minutě, kdy Jinek našel Šacla a ten z velkého vápna mířil těsně vedle pravé tyče. Ve 25. minutě zahrával Janů rohový kop, Nejedlý na zadní tyči nedokázal v krkolomné pozici míč usměrnit do sítě a bránu přestřelil. Na druhé straně se po rohovém kopu podobně vedlo Novotnému. Ve 37. minutě hosté podnikli akci po pravé straně a centr si málem srazil do sítě Skryja, Sklenář parádně zakročil. Na druhé straně se z levé strany řítil do vápna Janů, ale bránu netrefil. Ve 43. minutě Daniel Požár vyslal do brejku Josefa Požára a domácí šli do vedení – 1:0.

Ve 47. minutě se do zakončení dostal Svoboda, ale v dobré pozici mířil mimo. Na druhé straně napálil míč za vápnem Jinek a ten zaplul k tyči – 2:0. V 56. minutě se k přímému volnému kopu postavil Janů a vyprášil Rumíškovy rukavice. V 72. minutě čekal Nejedlý na vyběhnutí brankáře Sklenáře, to se však nekonalo a míč se nakonec dostal k Čechovi, který jej dotlačil do sítě – 2:1. Domácí mohl uklidnit Požár, ale jeho gólovou střelu hostující bek zbklokoval. Poté střílel Šikula a rozvlnil boční síť. V 76. minutě Liška neuhlídal míč mířící za čáru a Šplíchal dostal míč do sítě – 2:2. Nervózní závěr vyvrcholil v 90. minutě, kdy se k přímému volnému kopu postavil Horecký a poslal hosty do vedení – 2:3. V nastaveném čase si ještě našel centr Daniela Požára Novotný, ale z metru trefil jen tyč hostující svatyně.

Martin Mužátko (trenér): V první půli toho moc k vidění nebylo. Bylo zřejmé, že hrajeme v křeči, ale nakonec jsme si pomohli brankou do šatny. Když jsme po přestávce přidali druhý gól, tak už to vypadalo nadějně. Poté hosté více drželi míč, ale do šancí se nedostávali. Nakonec jsme jim sami dvěma individuálními hrubkami pomohli k vyrovnání a přímý volný kop v závěru prodloužil naše trápení minimálně o další týden. Leží na nás deka, která je kolo od kola těžší a těžší. Věřím však, že máme dostatečně silný kádr na to, aby se z téhle hrůzy vyhrabal.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.