Áčko veze ze Staré Říše tři body

Radešínka rázně utnula hrozivou sérii bez bodu na půdě Staré Říše, kterou poslala na dno tabulky.

Stará Říše B – Radešínská Svratka 1:4 (1:3)

17. Špalek – 9. Požár D., 25. Skryja, 42. Kříž, 80. Horych

Sestava: Vařejka – Nejedlý (82. Novotný), Starý, Skryja, Vrbas (64. Horych) – Lhoták (84. Šustáček), Požár D., Šacl, Janů – Požár J., Kříž (46. Šikula)

Na větrné hůrce hráli hosté první poločas se silným větrem v zádech a byli jasně lepším celkem. Po úvodním oťukávání a několika náznacích hosté udeřili v 9. minutě, kdy domácí chybovali v rozehrávce a bratrskou spolupráci zakončil střelou k tyči Daniel Požár – 0:1. Chvíli na to unikl po pravém křídle Lhoták a jeho střelu zastavila až tyč. V 17. minutě se dostal ke kolmici Špalek, obešel hostujícího brankáře a pohodlně vyrovnal – 1:1. Hosté si vzali vedení zpět ve 25. minutě. Rohový kop D. Požára domácí brankář vyrazil jen ke Skryjovi, který se nemýlil – 1:2. Poté centroval Janů a Kříž v dobré pozici hlavičkoval nad bránu. Následně pálil z dálky D. Požár, ale domácí brankář jeho pokus nadvakrát zlikvidoval. Poté byl v akci Požár J., ale své sólo nezakončil a následná Lhotákova střela byla zblokována na rohový kop. Ve 42. minutě Lhoták utekl po pravém křídle, jeho centr si našel na zadní tyči Kříž a rozvlnil síť – 1:3. Ještě před přestávkou pálil Janů těsně nad bránu.

Druhý poločas odehráli hosté proti větru a svoji hru tak museli zjednodušit. V šanci byl po Šaclově přihrávce Lhoták, který trefil jen připraveného gólmana. Poté dvakrát zahrozili domácí, ale Tupik ani Pinc bránu hostů netrefili. Hosty mohl uklidnit Šikula, trefil však jen boční síť. V 80. minutě vyslal Požár J. do úniku Horycha a ten bombou strvrdil vítězství Radešínky.

Martin Mužátko (trenér): Jsem rád, že jsme zápas v těžkých podmínkách zvládli. Důležité bylo, že jsme využili vítr v zádech. Ve druhé půli jsme neudělali žádnou chybu a domácí prakticky nevystřelili na naši bránu. Třech bodů si cením, ale musíme bodovat i v dalších utkáních.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.